Як заробити гроші в інтернеті: 50+ дієвих способів заробітку в Україні

Як заробити гроші в інтернеті Ідеї для заробітку

Добрий день, шановні друзі! В наш час заробіток в інтернеті вже не є чимось таємничим — для декого це є основним способом отримання доходів. Проте для іншої категорії людей можливість одержувати кошти в мережі ще досі здається чимось з області фантастики. Спеціально для них сьогодні я розповім, як заробити гроші в інтернеті, та наведу понад 50 актуальних для України способів.

Одразу кажу, що вам підійдуть далеко не всі з них, оскільки кожна людина має різні навички та вміння. Проте обрати саме те, що стане вам до вподоби, з переліку нижче цілком реально. 

Отже, почнемо!

Зміст
  1. Як заробити гроші в інтернетіна фрилансі
  2. 1. Станьте розробником
  3. 2. Просувайте клієнтські сайти
  4. 3. Будуйте посилання для сайтів
  5. 4. Просувайте клієнтські сторінки в соціальних мережах
  6. 5. Адмініструйте акаунти в соціальних мережах
  7. 6. Пишіть тексти на замовлення
  8. 7. Тестуйте програми та сайти
  9. 8. Налаштовуйте контекстну рекламу
  10. 9. Налаштовуйте таргетовану рекламу
  11. 10. Редагуйте фото на замовлення
  12. 11. Редагуйте відео на замовлення
  13. 12. Наповнюйте сайти контентом
  14. 13. Створюйте банери та інші зображення на замовлення
  15. 14. Розробляйте дизайн сайтів
  16. 15. Створюйте прості сайти на замовлення
  17. 16. Займайтеся онлайн-уроками або репетиторством
  18. 17. Перекладайте тексти на замовлення
  19. 18. Надавайте юридичні послуги 
  20. 19. Надавайте онлайн-консультації
  21. 20. Займіться транскрибацією
  22. 21. Виконуйте легкі завдання на біржах завдань
  23. 22. Станьте журналістом на фрилансі
  24. 23. Пропонуйте бухгалтерські послуги
  25. 24. Займіться проєктуванням будівель та дизайном інтер’єрів
  26. 25. Начитуйте тексти та озвучуйте книги 
  27. 26. Допомагайте компаніям наймати людей
  28. Як заробити гроші в інтернетіблогеру
  29. 27. Створіть інформаційний сайт або блог
  30. 28. Станьте відомим в Instagram
  31. 29. Створіть канал в YouTube
  32. 30. Викладайте відео в TikTok
  33. 31. Створіть Telegram-канал
  34. 32. Записуйте подкасти
  35. Як заробити гроші в інтернетіна продажу товарів
  36. 33. Займіться дропшипінгом
  37. 34. Створіть інтернет-магазин
  38. 35. Продавайте товари на OLX
  39. 36. Продавайте hand-made товари
  40. 37. Продавайте товари на Amazon
  41. 38. Продавайте фото та відео
  42. 39. Перепродавайте доменні імена
  43. Додаткові способизаробітку в інтернеті
  44. 40. Створіть власні курси
  45. 41. Займіться партнерським маркетингом
  46. 42. Займіться арбітражем трафіку
  47. 43. Інвестуйте гроші
  48. 44. Пишіть рецензії на книги
  49. 45. Заробляйте на онлайн-опитуваннях
  50. 46. Дивіться рекламу
  51. 47. Станьте таємним покупцем
  52. 48. Допомагайте у написанні резюме
  53. 49. Грайте в відеоігри
  54. 50. Дивіться фільми
  55. Підбиваємо підсумки

Як заробити гроші в інтернеті на фрилансі

Одним з кращих способів заробити гроші в інтернеті без вкладень є фриланс. Раніше я вже детально розповідав про фриланс та фрилансерів — можете почитати статтю, там багато корисної інформації.

Якщо коротко, то суть фрилансу в тому, що клієнт та виконавець співпрацюють дистанційно в рамках певного проєкту за відрядною формою оплати. Замовники можуть постійно наймати різних людей, у той час як фрилансери можуть співпрацювати з різними клієнтами. 

Зазвичай замовники та виконавці знаходять один одного на біржах фрилансу. Проте є чимало інших місць для пошуку замовлень — ось повний перелік найкращих сайтів для фрилансерів. Також новачкам стане у пригоді покрокова інструкція, як стати фрилансером з нуля. 

А ми продовжуємо говорити про заробіток в інтернеті на фрилансі. І ось що ви можете робити.

1. Станьте розробником

Згідно з даними сайту dou.ua, середня зарплата розробників в Україні станом на червень 2024 року складає 3500$. А тому орієнтуватись на приблизно такі ж показники можуть навіть програмісти, які працюють на фрилансі. Проте рівень доходів залежатиме від досвіду, використовуваних в роботі мов програмування, рівня зайнятості та деяких інших чинників.

Щоб стати розробником, треба досить довго навчатися. І зазвичай тільки одних курсів недостатньо. Проте якщо у вас є необхідні навички, ви можете скористатись ними в інтернеті. 

Досить великий попит мають розробники мобільних додатків, ігор, програм для ПК, сайтів (які треба кодити з нуля), frontend та backend розробники тощо.

2. Просувайте клієнтські сайти

Щоб сайт мав відвідувачів та продавав товари або послуги, його недостатньо просто створити та запустити. На допомогу прийде SEO-спеціаліст — фахівець, що спеціалізується на пошуковій оптимізації. В переважній більшості випадків він орієнтується під алгоритми Google, адже станом на липень 2024 року цією пошуковою системою користуються 91,04% всіх користувачів в інтернеті.

Стати SEO-спеціалістом теж досить нелегко, оскільки для цього треба багато вчитись — одними курсами справа не обмежується. Також бажано постійно слідкувати за трендами в індустрії та апдейтами пошукових мереж. Проте станом на серпень 2024 року, такі фахівці заробляють в середньому 27 800 гривень на місяць, якщо вірити сайту Work.ua.

SEO-спеціалісти вкрай популярні й на фриланс-біржах. Такі послуги, як аудит сайтів та SEO-просування мають чималий попит. Тому, якщо ви маєте необхідні вміння та навички, раджу не гаяти часу.

3. Будуйте посилання для сайтів

Зовнішні посилання є одним з основних факторів ранжування сайтів у пошукових системах. Задача лінкбілдера (людини, яка будує посилання для сайтів) полягає в тому, щоб забезпечити видимість органічного набору зовнішніх посилань на певний ресурс. 

Вагомим плюсом цієї професії є те, що вона має шалений попит серед роботодавців. Досвідчені лінкбілдери рідко шукають роботу самі, оскільки їх сторінки в LinkedIn — це я кажу із власного досвіду — є справжнім магнітом для рекрутерів. І хоча зарплати таких фахівців суттєво менші, ніж у SEO-фахівців, увійти до цієї професії значно легше.

Послуги лінкбілдингу популярні й на біржах фрилансу. Тому я раджу опанувати цю професію тим, кому вона дійсно цікава.

4. Просувайте клієнтські сторінки в соціальних мережах

Згідно зі статистикою, близько 63% всіх людей у світі користуються соціальними мережами. Більшість із них робить це активно та проводить там по кілька годин на день. Цим активно користується бізнес, намагаючись просувати товари й послуги на ширшу аудиторію, підвищити впізнаваність бренду або спонукати на цільову дію: наприклад, перейти на сайт чи зв’язатись з менеджером.

Фахівець, який допомагає у просуванні сторінок для бізнесу в соціальних мережах, зветься SMM-менеджером. В його задачі входить розробка й реалізація стратегії просування, створення цікавого контенту, взаємодія з цільовою аудиторією, співпраця з іншими брендами або блогерами тощо.

Робота SMM-ника має шалений попит. Пропозиції для фрилансерів можна знайти як на спеціалізованих біржах, так в тематичних групах у соціальних мережах або у месенджерах. Раніше я вже наводив перелік майданчиків, де шукати роботу SMM-менеджеру. Рекомендую також ознайомитись з матеріалом про те, як стати SMM-менеджером.

5. Адмініструйте акаунти в соціальних мережах

Власникам комерційних та інформаційних сторінок в соціальних мережах нерідко потрібна допомога з їх адмініструванням. Ця робота дещо схожа на SMM, проте адміністратор не займається просуванням сторінок. В його обов’язки входить публікація контенту за графіком (зазвичай його надає SMM-фахівець), відповідь на коментарі підписників, приймання заявок або замовлень, іноді — комунікація з клієнтами.

Адміністраторам сторінок зазвичай платять менше, ніж SMM-менеджерам. Проте ця робота має менший поріг входу, а тому почати заробляти гроші в інтернеті можна значно швидше.

6. Пишіть тексти на замовлення

Якщо ви гарно володієте пером або відчуваєте в собі спроможність навчитися, спробуйте стати автором текстів на фрилансі. Найбільший попит мають копірайтери — фахівці, які спеціалізуються на створенні рекламних текстів. Проте робота знайдеться й для вебрайтерів, які фокусуються переважно на інформаційних статтях, та рерайтерів, що пишуть нові унікальні тексти на базі вже наявних зі збереженням їх змісту.

Стати копірайтером або вебрайтером не так вже й складно, за умови якщо ви добре знаєте правила правопису та маєте розуміння, як створюються комерційні й інформаційні тексти. Пропозицій теж вистачає: раніше я вже наводив перелік кращих бірж і сайтів для копірайтерів, де можна знайти разові проєкти або навіть постійну роботу на фрилансі.

7. Тестуйте програми та сайти

Щоб створити якісний програмний продукт, недостатньо тільки написати програмний код. Важливо також усунути всі його недоліки ще до випуску в реліз. Це задача тестувальників — вони перевіряють якість розробки сайтів, програм та мобільних додатків згідно з технічним завданням.

Ви можете стати тестувальником, якщо завжди хотіли увійти в IT-світ, але програмування виявилось занадто складним. Шлях тестувальника теж нелегкий, але тут хоча б не треба писати програмний код (проте додатковим плюсом буде його розуміння). Для цієї професії також вкрай важливо знати англійську мову, оскільки часто доводиться працювати з іноземцями. Заробіток в інтернеті на тестуванні досить непоганий, але, звісно, менший за дохід розробників. 

Читайте також:  Де шукати роботу на фрилансі: найкращі біржі та сайти для фрилансерів (40+)

8. Налаштовуйте контекстну рекламу

Контекстна реклама Adwords — це реклама від Google, яку користувачі бачать на сайтах або в результатах пошукової видачі. Зміст цієї реклами може бути різним для кожного окремого користувача відповідно до його інтересів, попередньої активності в інтернеті та запитів у пошуку Google.

Фахівці, які налаштовують контекстну рекламу для бізнесу, звуться контекстологами. Їх основна задача полягає в тому, щоб зекономити бізнесу кошти, показуючи рекламу тільки тим, хто зацікавлений в конкретних товарах або послугах. 

Найбільший попит мають спеціалісти, що працюють за моделлю оплати за клік (на англійській — pay per click). Їх називають PPC-спеціалістами. Пропозицій для них на біржах фрилансу та спеціалізованих каналах у Telegram достатньо.

9. Налаштовуйте таргетовану рекламу

Аналогічну контекстологу роботу, але вже у соціальних мережах, робить таргетолог. В обов’язки цього фахівця входить налаштування реклами для цільової аудиторії в Instagram та Facebook. Таргетинг має попит на фрилансі: зазвичай спеціалісти працюють з 5-6 проєктами одночасно.

Щоб стати таргетологом, потрібно знати основи маркетингу, вміти аналізувати й сегментувати цільову аудиторію, створювати креативні рекламні оголошення тощо.

10. Редагуйте фото на замовлення

Вміння гарно редагувати фотографії можна успішно конвертувати в гроші. Послуга обробки фото є досить популярною, а тому ви навряд будете сидіти без замовлень. Зазвичай замовлення на редагування фото можна знайти на біржах фрилансу, але я б ще порекомендував іноді перевіряти спеціалізовані групи в соціальних мережах та Telegram-канали.

А якщо ви ще додатково вмієте гарно фотографувати та маєте необхідну техніку, можете стати фотографом на фрилансі та шукати клієнтів із свого міста в інтернеті (наприклад, в Instagram). Попит на фотосесії з подальшою обробкою відзнятих матеріалів завжди є.

11. Редагуйте відео на замовлення

Якщо ви вмієте монтувати відео, вам більше не треба думати, як заробити гроші в інтернеті. Тим паче, що в наш час є чималий попит на цю послугу. Ви можете співпрацювати з Youtube-блогерами, монтувати відео з весіль і корпоративів, створювати рекламні відео на замовлення або привітання на день народження. Роботу можна знайти будь-де: біржі фрилансу, сайти для пошуку роботи, тематичні канали у Telegram, групи в соцмережах, пряма взаємодія з потенційним клієнтом — ось кілька можливих варіантів.

12. Наповнюйте сайти контентом

Як ви знаєте, інформація сайтах не з’являється сама собою. Зазвичай вона додається контент-менеджером — фахівцем, що спеціалізується на наповненні сайтів контентом та виконує функцію адміністратора ресурсів. В обов’язки таких спеціалістів входить верстка статей, модерація коментарів на сайті, додавання карток товарів та описів до них на комерційних проєктах.

Контент-менеджери заробляють не дуже багато, порівняно з іншими професіями. Проте стати таким фахівцем з нуля цілком реально за умови впевненого користування ПК. Ця робота не потребує спеціальних навичок та вмінь (окрім, можливо, роботи в фоторедакторах із зображеннями), але є досить монотонною.

13. Створюйте банери та інші зображення на замовлення

Якщо ви вмієте працювати в Adobe Illustrator, Adobe Photoshop або схожих графічних редакторах, то можете конвертувати власні навички в гроші. Багатьом інтернет-магазинам і компаніям на постійній основі потрібні яскраві банери та інші рекламні зображення для привернення уваги потенційних клієнтів. Знайти замовлення на виконання такого типу робіт зазвичай можна на біржах фрилансу.

14. Розробляйте дизайн сайтів

Професія веб-дизайнера має високий попит й приносить досить непогані гроші. В обов’язки таких фахівців входить створення оформлення сайтів та мобільних застосунків. Задача веб-дизайнерів полягає в розробці зовнішнього вигляду об’єкта таким чином, щоб він подобався користувачам, був зрозумілим і легким у використанні, а також не зменшував швидкості завантаження сторінки сайту або мобільного додатку.

Чимало роботи для веб-дизайнерів є на біржах фрилансу, у тематичних Telegram-каналах та сторінках в соціальних мережах. 

15. Створюйте прості сайти на замовлення

В наш час не обов’язково бути програмістом, щоб заробляти гроші на створенні сайтів. Ви можете робити прості сайти-візитки або односторінкові проєкти на конструкторах сайтів типу Wix або Tilda. Попит також має послуга створення простих сайтів на WordPress: іноді просто достатньо купити тему з каталогу та налаштувати її під потреби клієнта. 

Замовлення на створення простих сайтів можна знайти на біржах фрилансу або у спеціалізованих групах в соціальних мережах та Telegram-каналах.

16. Займайтеся онлайн-уроками або репетиторством

Викладачі теж можуть заробляти в інтернеті, допомагаючи школярам, студентам та навіть дорослим у вивченні певних предметів. В Україні є чимало сайтів, де вчителі можуть пропонувати послуги з репетиторства для дітей та студентів. А викладачі іноземних мов можуть дистанційно співпрацювати з онлайн-школами іноземних мов і проводити заняття, не виходячи з дому.

17. Перекладайте тексти на замовлення

Знання іноземних мов на високому рівні відкриває можливості для заробітку в інтернеті без вкладень. Попит мають такі послуги, як письмовий переклад текстів та офіційних документів. Частіше за інших замовлення знаходять ті, хто володіє англійською мовою. Проте за роботу з рідкими мовами платять в рази більше, хоча замовлень може майже не бути. Шукати завдання на письмовий переклад можна на біржах фрилансу або у спеціалізованих групах в соціальних мережах та Telegram-каналах.

18. Надавайте юридичні послуги 

Юристи також можуть знайти підробіток в інтернеті. Не скажу, що для них дуже багато роботи, проте на деяких біржах фрилансу я бачив релевантні для них замовлення. Наприклад, дехто шукає фахівця, який допоможе з реєстрацією компанії, декому треба надіслати адвокатський запит до Міністерства юстиції тощо. 

19. Надавайте онлайн-консультації

Якщо ви експертом в якій-небудь сфері діяльності, що має попит, то можете надавати онлайн-консультації та отримувати за це гроші. Наприклад, ви маєте чималу кількість підписників на Youtube або у TikTok та готові поділитись знаннями з новачками. Або ви є експертом з нерухомості та надаєте консультації стосовно того, як правильно підготувати дім для продажу чи на що звертати увагу під час покупки житла. Можливостей для заробітку чимало, хоча така діяльність підійде далеко не всім.

20. Займіться транскрибацією

Цей вид заробітку підійде абсолютно всім, хто вміє швидко набирати текст. Його суть в тому, щоб відтворити інформацію з відео або аудіо в текстовому вигляді. Потреба в таких послугах виникає у працівників ЗМІ, підприємців та інших фахівців, які хочуть заощадити час на рутинних завданнях. Розшифровувати аудіозаписи та відеофайли не завжди легко, оскільки іноді можуть проскакувати слова та фрази, які нечітко вимовляються.

Раніше також була досить популярною робота з передруку рукописного тексту. Проте сьогодні вона становиться все більш неактуальною.

Я вже писав про набір тексту за гроші та пояснював чому 90% пропозицій в інтернеті є шахрайськими. Я також наводив поради, як уникнути нечесних «роботодавців». Рекомендую до ознайомлення тим, хто хоче спробувати цей заробіток в інтернеті.

Знайти замовлення на транскрибацію та набір текстів можна на фриланс-біржах, в групах для фрилансерів у Facebook та у Telegram-каналах.

21. Виконуйте легкі завдання на біржах завдань

Це не назвеш повноцінним заробітком, проте таку опцію можна розглянути як додатковий варіант. Існує певна кількість бірж, де платять гроші за виконання простих завдань: наприклад, треба залишити змістовний коментар під статтею на сайті, або поставити вподобайку та зробити репост допису в соціальних мережах. Робота нескладна, ніяких навичок та знань для цього не потрібно, проте заробіток зазвичай складає всього кілька гривень за завдання.

22. Станьте журналістом на фрилансі

Час від часу великі медіа публікують статті написані спеціально для них журналістами, що не перебувають в їх штаті. Це більш розповсюджена практика для західних країн, але в Україні також можна на цьому заробляти, особливо якщо знаєте англійську мови на рівні Advanced та вище. Ви можете пропонувати свої послуги напряму західним та вітчизняним медіа через форму зворотного зв’язку на їх сайтах. Інколи роботу для журналістів також можна знайти на біржах фрилансу (переважно західних).

23. Пропонуйте бухгалтерські послуги

Деякі власники малого бізнесу та ФОПи не знають всіх тонкощів оподаткування в Україні, особливо коли йдеться про складання звітів для податкової. А це непогана нагода для бухгалтерів допомогти іншим і заробити гроші в інтернеті чесною працею.

Для цього треба отримати від клієнта необхідні файли та електронний ключ, виконати роботу дистанційно, а потім отримати винагороду. Знайти клієнтів можна на біржах фрилансу. Також іноді бухгалтерів рекомендують іншим ті, з ким вони вже співпрацюють.

24. Займіться проєктуванням будівель та дизайном інтер’єрів

Ви можете в це не вірити, але архітектори та дизайнери інтер’єрів теж можуть бути фрилансерами. Такі послуги, як ландшафтний дизайн, створення архітектурних проєктів, візуалізація, моделювання, розробка дизайну інтер’єрів та суміжні мають чималий попит на біржах фрилансу. А тому за наявності релевантних знань і хорошого портфоліо ви матимете чималу кількість клієнтів.

Читайте також:  Що таке біржа фрилансу та як там заробити: повний гайд і огляд найкращих бірж

25. Начитуйте тексти та озвучуйте книги 

Цей заробіток в інтернеті підійде лише обмеженій кількості людей, адже для цього бажано бути професійним диктором (або принаймні мати приємний голос та знати, як правильно озвучувати тексти). Зазвичай послугу начитування текстів замовляють для створення аудіокниг, озвучки реклами, відео на YouTube тощо. Для початку роботи потрібно бути у тихому приміщенні та мати професійний мікрофон. Клієнтів можна шукати на біржах фрилансу або в соціальних мережах.

26. Допомагайте компаніям наймати людей

В наш час робота рекрутера теж може виконуватись дистанційно (і для цього не завжди треба бути в штаті певної компанії або працювати лише в одній). Зовсім не обов’язково фізично бачити кандидатів, щоб успішно вибрати з них найкращого. Для проведення співбесід вже давно використовуються такі інструменти, як Google Meet або Zoom.

Щоб бути успішним у сфері фриланс-рекрутингу, окрім релевантного досвіду, раджу мати рекрутингову мережу, базу кандидатів та бути здібним швидко закривати позиції кваліфікованими кадрами.

Як заробити гроші в інтернеті блогеру

В наш час існує безліч способів заробити гроші в інтернеті блогеру. Нижче наведу найбільш популярні.

27. Створіть інформаційний сайт або блог

Створення інформаційного сайту або блогу є гарною можливістю заробити гроші в інтернеті. Цей спосіб потребує певного часу й постійних зусиль, проте має хорошу перспективу заробітку в майбутньому.

Щоб створити свій інформаційний сайт або блог, спочатку треба обрати тему, на яку писатимуться статті. Наприклад, якщо ви постійно подорожуєте або довгий час живете в незвичному для більшої частини українців місці, можете писати про це. Насправді потенційних тем дуже багато: кулінарія, мода, спорт, здорове харчування, дизайн інтер’єрів — перелічувати можна нескінченно. Головне — писати про те, в чому ви розбираєтесь та постійно слідкувати за якістю контенту.

Пам’ятайте, що окрім якісного контенту, ваш сайт повинен бути SEO-оптимізованим, щоб якомога більше користувачів знаходили його за релевантними запитами. Пошукова оптимізація становиться все більш складним завданням через високу конкуренцію за топові позиції в результатах видачі Google.

Заробляти на власному сайті можна багатьма способами:

  • поставити рекламні блоки Google Adwords;
  • розміщувати партнерські посилання;
  • продавати спонсорські публікації;
  • робити платні огляди товарів чи послуг;
  • розміщувати банерну рекламу на замовлення; 
  • зробити платний доступ до статей тощо.

Врешті решт, ви завжди можете продати сайт, якщо він має хороші показники з відвідуваності. Способів заробити на власному сайті безліч, однак для цього треба прикласти чимало зусиль.

28. Станьте відомим в Instagram

Ще один досить популярний спосіб заробітку для блогерів — це просування власного акаунту в Instagram. Оберіть певну нішу, публікуйте цікавий контент, набирайте реальних підписників і станьте відомим в цій соціальній мережі. Заробіток в Інстаграм можливий завдяки рекламним постам: ціна публікації постів і сторіз залежить в кількості підписників.

29. Створіть канал в YouTube

Якщо ви завжди хотіли стати популярним відеоблогером, можете спробувати створити канал на YouTube. Оберіть певну нішу, на якій хочете сфокусуватися та почніть знімати розважальний або навчальний контент. Щоб створювати якісні відео з гарним зображенням, раджу інвестувати в хорошу відеокамеру та мікрофон. Якщо плануєте знімати ігровий контент, обов’язково треба інвестувати також в потужний комп’ютер.

Заробіток на YouTube зазвичай можливий за допомогою цих способів:

  • дохід від реклами Google, яка показується під час перегляду відео;
  • розміщення партнерських посилань в описі під відео;
  • пряма реклама в відеороликах від рекламодавців.

В більшості випадків заробіток залежить від кількості підписників на каналі та кількості перегляду відеороликів.

30. Викладайте відео в TikTok

TikTok — це популярна платформа, особливістю якої є короткі відео. Алгоритми майданчика налаштовані таким чином, що навіть відео блогерів-початківців можуть отримувати сотні тисяч переглядів. 

Заробити у TikTok можна за допомогою наступних способів:

  • дохід від перегляду відео;
  • прямі ефіри (треба мати мінімум 1000 підписників);
  • пряма реклама від рекламодавців.

31. Створіть Telegram-канал

На мою особисту думку, просувати Telegram-канали складніше за все, оскільки тут існує всього кілька способів залучити нових підписників: платна реклама в Telegram, платна реклама на інших каналах, взаємні репости публікацій з іншими каналами та сарафанне радіо. Не дивлячись на це, є чимало каналів з мільйоном та ще більшою кількістю підписників.

Монетизувати Telegram-канали можна шляхом продажу платних постів та збору донатів з аудиторії. Не так давно з’явились ще дві можливості для заробітку: в Telegram ввели донатну реакцію — зірки — та почали виплачувати певний відсоток з платної реклами в Telegram власникам каналів, де вона демонструється.

32. Записуйте подкасти

Подкасти — це аудіозаписи з корисною інформацією, які поширюються в інтернеті та де обговорюються певні теми й питання. Зазвичай люди слухають подкасти дорогою куди-небудь, під час роботи, гуляючи в парку, займаючись спортом чи бігом. 

Якщо ви маєте цікаві теми для обговорення й можете запросити для себе експертів з певних питань, спробуйте заробити на подкастах. Можна розповідати слухачам певні історії з життя, обговорити ідею, поділитися рекомендаціями, поміркувати на якусь тему тощо.

Завантажувати подкасти можна на iTunes. Заробіток залежить від кількості завантажень подкастів. Для початку раджу інвестувати в хороший мікрофон, оскільки ніхто не буде слухати записи поганої якості.

Як заробити гроші в інтернеті на продажу товарів

Якщо ваш поклик в житті — бути підприємцем, інтернет стане для вас чудовим засобом для розширення географії потенційних клієнтів та отримання більшого прибутку. Не забувайте тільки сплачувати податки згідно з чинним законодавством України. Нижче пропоную декілька варіантів, як заробити гроші в інтернеті на продажу товарів.

33. Займіться дропшипінгом

Такий заробіток в інтернеті, як дропшипінг, дозволяє продавати товари, не маючи їх в наявності. Суть такої підприємницької діяльності полягає в створенні інтернет-магазину й укладанні договору з постачальником певної продукції. Клієнти, роблячи замовлення в таких інтернет-магазинах, отримують товари безпосередньо від виробників. Власнику не потрібно займатись логістикою та шукати складські приміщення для зберігання товарів. Заробіток формується лише від різниці в ціні між постачальником та інтернет-магазином, де клієнти роблять замовлення.

34. Створіть інтернет-магазин

Цей спосіб потребує вкладень, адже відкрити інтернет-магазин майже неможливо без стартового капіталу. Проте такий спосіб має право на існування, оскільки дозволяє заробляти на продажу будь-яких товарів, будь то товари для дому, одяг, косметика, взуття чи щось інше.

Для створення інтернет-магазину не обов’язково мати сайт: багато підприємців використовують для цієї мети соціальну мережу Instagram або можливості Prom.ua. Проте майже на увазі, що в будь-якому випадку інтернет-магазин треба просувати, щоб про нього дізналось якомога більше потенційних клієнтів.

35. Продавайте товари на OLX

OLX — це український майданчик онлайн-оголошень. Якщо ви не готові інвестувати в створення власного інтернет-магазину, але хочете спробувати себе в торгівлі, ви можете спробувати розміщувати оголошення на цьому сайті.

Один з варіантів заробітку на OLX — перепродаж нових речей із секонд-хенду. Час від часу в секонд-хенді, окрім вже раніше вживаних речей, можна знайти цілком непогані товари з етикетками та бирками, які можна купити за низькими цінами. Якщо стан та зовнішній вигляд речей гарні, їх можна перепродати в декілька разів дорожче через OLX.

Також на OLX можна продати щойно прочитану книгу, старий смартфон, пару разів вдягнутий светр тощо та навіть запропонувати якісь послуги (наприклад, манікюр).

36. Продавайте hand-made товари

Якщо ви вмієте своїми руками створювати гарні речі, ви можете заробити на цьому. Зазвичай hand-made вироби доволі високо ціняться за їх ексклюзивність та високу якість. В’язаний одяг, трикотажні вироби, кожані гаманці, прикраси, декор для дому, іграшки — це не повний список того, на чому можна заробити гроші в інтернеті.

Продавати hand-made товари ви можете на Etsy, Olx, в Інстаграм або у власному інтернет-магазині. Для того щоб підвищити шанс на продаж hand-made товарів, важливо вміти робити яскраві фотографії, які спонукатимуть потенційних клієнтів на здійснення покупки.

37. Продавайте товари на Amazon

Amazon — це найбільший маркетплейс світу. Згідно з даними SimilarWeb, цей сайт займає 7 місце за кількістю відвідувань, що складає 2,7 мільярда користувачів на місяць. На цьому майданчику можна продавати будь-що без необхідності додатково залучати трафік. Адже більшість американців, коли хочуть що-небудь купити, заходять одразу на Амазон і не користуються для цього пошуком Google.

Для початку бажано знати англійську мову на рівні C1 (Advanced) та мати стартовий капітал — хоча б 300 доларів. Також враховуйте, що на Амазоні є комісія за продаж товарів.

Один з найбільш популярних методів заробітку на Amazon — це продаж електронних книг. Їх не обов’язково писати самому, можна замовити написання на фриланс-біржах. Окрім цього, є багато інших опцій для заробітку: тут все залежить від вашої наснаги та вміння аналізувати.

Читайте також:  Що таке фриланс простими словами та хто такий фрилансер

38. Продавайте фото та відео

Якщо ви вмієте робити гарні фото та знімати яскраві відео, можете продавати їх на сайтах з платними стоковими фото та відео. Певний відсоток від суми продажу забиратиме сайт, з яким ви співпрацюєте. Проте вам не треба шукати покупців самостійно, а отримувати кошти за одні й ті самі матеріали можна багато разів. Ви навряд заробите багато грошей у такий спосіб, але можете використовувати його як підробіток.

39. Перепродавайте доменні імена

Ще один дієвий спосіб, як заробити гроші в інтернеті, полягає в тому, щоб перепродавати доменні імена. Часто сайтам (особливо новим бізнесам) потрібні привабливі доменні імена, які можуть відбити суть їхньої діяльності та легко запам’ятовуються. Знайти вільні та привабливі веб-адреси сьогодні складно, тому бізнеси готові витрачати гроші на покупку доменів у інших. 

Суть такого заробітку полягає в тому, щоб знаходити домени, які потенційно можуть шукати інші, викупати їх за відносно невеликі кошти, а потім перепродавати значно дорожче зацікавленим покупцям.

Раджу полювати на якомога коротші доменні імена, адже вони ціняться найбільше. Наприклад, ви можете викупити домен типу sokyry.com.ua (звісно, якщо він не зайнятий), а потім продати його бізнесу, який спеціалізується на продажу сокир в Україні. Це короткий і зрозумілий домен, який відбиває суть бізнесу. А тому він буде привабливим для окремої категорії покупців.

Додаткові способи заробітку в інтернеті

Нижче пропоную ознайомитись з додатковими способами, як заробити гроші в інтернеті, що не увійшли до попередніх категорій.

40. Створіть власні курси

Якщо ви володієте певними знаннями й досвідом та готові оформити їх в окрему програму, раджу подумати над створенням власних курсів. Наприклад, ви є дієтологом та можете розповісти, як правильно схуднути за кілька місяців, або успішним SEO-фахівцем, що здатен з нуля навчити просуванню сайтів.

Щоб заробляти гроші цим способом, для початку треба спланувати навчальний курс, а потім його записати. Продавати доступи до курсів можна на сайтах на кшталт Udemy, або на власному сайті, створивши відповідний лендинг.

Для залучення аудиторії раджу регулярно проводити вебінари або майстер-класи на безплатній основі. Деякі люди дають частину корисної інформації з власних курсів на власному інформаційному сайті або Youtube-каналі.

41. Займіться партнерським маркетингом

Одним з найкращих способів, як заробити гроші в інтернеті, є партнерський маркетинг. Суть такого способу в тому, щоб рекомендувати товари або послуги конкретної компанії та отримувати комісію за кожну грошову транзакцію, проведену після переходу за вашим партнерським посиланням.

Для початку треба обрати одну або кілька партнерських програм, з якими планується співпраця. Можна зупинити вибір на Admittad чи інших аналогах, де зібрана велика кількість партнерок в одному місці, або шукати варіант співпраці самостійно на сайтах, де є сторінки «Стати партнером» або «Партнерська програма».

Далі отримуємо партнерське посилання і розміщуємо його на власному сайті, каналі в YouTube, сторінці в соціальних мережах або в будь-якому місці, де у вас є власна аудиторія. Чим більше буде переходів за партнерським посиланням, тим більша ймовірність отримати чималий дохід зі зроблених покупок.

До речі, ви можете отримати 50 гривень на рахунок кешбеку, зареєструвавшись за цим посиланням у Monobank. Пропозиція актуальна тільки для нових користувачів.

42. Займіться арбітражем трафіку

Арбітраж трафіку є діяльністю, що пов’язана з перепродажем потоку користувачів та за своєю суттю дещо схожа на партнерський маркетинг (проте арбітраж є складнішим процесом). Виглядає це десь так: фахівець знаходить канали трафіку з релевантною для замовника аудиторією, мотивує людей відвідати його ресурс та виконати певну цільову дію: перейти за посиланням, замовити зворотний дзвінок, заповнити форму на сайті, придбати товар тощо.

Винагорода за таку роботу — певний відсоток від доходу замовника за продаж товарів тим людям, яких приводить спеціаліст з арбітражу трафіку.

43. Інвестуйте гроші

Якщо у вас є збереження, складати їх у банку з-під огірків або тримати долари під матрацом може бути не найкращим варіантом. Річ у тім, що одна й та сама сума грошей з часом буде мати нижчу купівельну спроможність через постійну інфляцію. Подумайте про те, як можна примножити кошти.

Один з варіантів — інвестувати гроші в стартапи та онлайн-продукти, які залучають інвестиції через краудфандинг. Тобто, коли люди добровільно інвестують гроші в проєкти інших людей, а з часом отримують їх назад разом з певною винагородою за інвестування.

44. Пишіть рецензії на книги

Якщо ви любите читати книги та шукаєте спосіб, як заробити гроші в інтернеті на цьому, спробуйте писати рецензії. Видавництва часто шукають людей, які спроможні це робити. Проте майте на увазі, що клієнти зазвичай просять продемонструвати портфоліо. Якщо його немає, раджу написати кілька відгуків на улюблені книги та показувати як приклади.

45. Заробляйте на онлайн-опитуваннях

Участь в онлайн-опитуваннях — ще один спосіб додаткового заробітку в Україні. Ці опитування далеко не завжди стосуються політики або соціальних сфер життя. Іноді деякі центри пропонують заповнювати маркетингові анкети. Наприклад, треба вказати улюблену марку печива або солодкого напою тощо. Заповнення анкети не займає багато часу та багато грошей не принесе. Проте як додатковий спосіб заробітку виглядає цілком непогано.

46. Дивіться рекламу

Ви можете не повірити, але навіть перегляд реклами може принести додатковий дохід. Багато заробити не вдасться, але кілька десятків доларів — цілком реально. Суть такого підробітку зазвичай в тому, щоб проходитись по сайтах або дивитись рекламні відео. В інтернеті є чимало вебсайтів, що пропонують такий заробіток. 

47. Станьте таємним покупцем

Онлайн-бізнеси доволі часто наймають таємних покупців, щоб перевірити якість сервісу, який вони надають. Суть заробітку полягає в тому, щоб звернутись до онлайн-консультанта на сайті та попросити допомогти з вибором товару або розповісти про послуги. Після взаємодії таємний покупець заповнює спеціальну анкету, де оцінює рівень наданого сервісу. Багато цим не заробиш, але можна розглянути як додатковий заробіток.

48. Допомагайте у написанні резюме

Якщо ви вмієте створювати гарні резюме та знаєте всі тонкощі, на які слід звернути увагу (наприклад, раніше працювали рекрутером), ви можете допомогти іншим та заробити гроші в інтернеті. Ця послуга має високий попит серед кандидатів, які шукають роботу. Плюс сам процес складання резюме не є довгим, проте потенційно такий спосіб заробітку може перетворитись в непогане джерело додаткового доходу.

49. Грайте в відеоігри

В наш час більшість людей донатять в відеоігри, щоб отримати певні винагороди. Проте в деяких з них можна навіть отримувати реальні гроші, хоча повноцінним заробітком це не назвеш. Наприклад, ви можете продати цінні предмети в Counter Strike, Dota та деяких інших іграх. У гравців є можливість продати навіть обліковий запис з певними досягненнями в майже будь-якій відеогрі. В деяких онлайн-іграх час від часу проводяться конкурси, де можна виграти реальні гроші, а інші проєкти дають певні бонуси за запрошення інших гравців (хоча не з усіх ігор можна вивести донат-валюту).

50. Дивіться фільми

Хороша новина для любителів кіно. Деякі сайти готові платити за перегляд фільмів та відео. Гроші невеликі, проте й заробіток не дуже складний. А якщо ви ще маєте навички написання текстів, то можете створювати рецензії та огляди на фільми.

Підбиваємо підсумки

Отже, цей матеріал вийшов дещо більшим, ніж попередні. Звідси така затримка у виході нових постів. Сьогодні ви дізнались про 50 дієвих способів, як заробити гроші в інтернеті. Як бачите, в мережі чимало чесних способів отримати кошти, важливо тільки мати певні знання, навички та досвід.

Сподіваюсь, що ця стаття була для вас корисною. У коментарях діліться власним досвідом заробітку в інтернеті, залишайте зауваження та доповнення до матеріалу.

А я прощаюся з вами до наступного разу. Нехай щастить та мирного неба над головою!

 

Головне зображення: Unsplash

Якщо вам сподобалась стаття, не забудьте поділитися нею з друзями у соціальних мережах

Олег є засновником і автором сайту YakZarobyty.com. Він цікавиться різними професіями, має досвід роботи контент-райтером, контент-менеджером та лінкбілдером.

Оцініть автора
( Поки що оцінок немає )
YakZarobyty.com
Залишити коментар